Home

Diagnostische wiskundetoetsen bij Exacte Wetenschappen aan de UvA

De aansluiting van vwo naar hoger onderwijs staat sterk in de belangstelling. Ervaring leert dat de overgang van vwo-wiskunde naar wiskunde in een bètaopleiding een drempel kan zijn. Voor een vlotte instap in een exacte studie is het belangrijk dat een student snel weet aan welke onderwerpen in de wiskunde hij of zij eventueel nog aandacht moet besteden. Het is dus niet vreemd dat ingangstoetsen en bijspijkertrajecten alom de kop op steken.

Bij de bètaopleiding aan de UvA worden diagnostische wiskundetoetsen aan het begin van de studie afgenomen op de computer met het computeralgebra-gebaseerde toetsprogramma Maple T.A. Het belangrijkste doel van de instaptoetsen is dat het de studenten helpt bij het inschatten van hun niveau van wiskundige kennis en vaardigheden t.o.v. het gewenste niveau na 4 weken studie van calculus.

Wilt u weten hoe úw wiskundekennis of die van uw leerlingen ervoor staat, of wilt u meer weten over de resultaten en de instrumentatie bij de UvA, bekijk dan onderstaande documenten:

Maar wellicht is het interessanter om de diagnostische toets online te maken op: http://amaple.science.uva.nl:8081/classes/instaptoetsen/
Op deze Maple T.A. website vind u overigens ook de tweede, gerandomiseerde diagnostische toets van de UvA (in Nederlands en Engels) en de digitale versie van de 3TU-toets uit 2005.

Instructies bij het invullen van de toets:
Klik op een van de links naar de toetsen en daarna op "Enter". Doorloop de vragen door op "Next" en "Back" knoppen te klikken. Als u alle vragen heeft beantwoord, druk dan op "Grade" om te zien of u de toets heeft gehaald (eventueel door een tweede keer op Grade te drukken). Door op "View Details" te klikken kunt u de goede antwoorden per vraag bekijken.

Om de formule-editor in de toets te gebruiken is een Java Browser plugin nodig. Normaal gesproken wordt deze automatisch geïnstalleerd als hij nog niet aanwezig is op uw PC.

Achtergrond

De toetsen zijn opgesteld door UvA-team in het project Web-spijkeren en door de projectgroep aansluiting van 3TU. Ze zijn digitaal beschikbaar gemaakt via het project MathMatch van de Digitale Universiteit.


Lat modified
hits in

Valid HTML 4.01!